RVDH_20201125_SIEBE PALMEN_01

Buitengewoon goeie Nederlandse zanger die even makkelijk bij een groot orkest swingend een Toon Hermanslied zingt dan wel als singer-songwriter met een gitaar een eigen lied zingt.Jacques Klöters

OVER SIEBE

Siebe Palmen (1989) is zanger/liedschrijver van verhalende Nederlandstalige liedjes waarin pop en kleinkunst harmonieus samengaan. Enkel uitgerust met een heldere, trefzekere stem (zonder het rauwe randje te schuwen) en zijn gitaar doet hij iets bijzonders met het publiek: hij zet ze aan het denken en laat ze vergeten tegelijk.

Al tijdens zijn opleiding aan het Conservatorium van Utrecht volgde hij gastlessen bij diverse docenten waarvan wijlen theaterzanger Maarten Van Roozendaal niet onvernoemd mag blijven. Sindsdien maakte Siebe zijn debuut-EP Onkruid, en werkte hij (mee) aan diverse voorstellingen, waaronder zijn eigen one-man horecamusical Is Alles Naar Mens? (Demo’s) (2017). In dezelfde periode stond hij ook met theatercollectief Vloeken In De Kerk op Theaterfestival De Parade.

In de zomer van 2019 behaalde hij de tweede plaats in de Nekka-wedstrijd; een Vlaamse wedstrijd voor Nederlandstalig lied.

In 2020 brengt hij, in het licht van de coronacrisis, de EP Zo zijn dromen niet gebouwd uit.

Na de coronacrisis neemt Siebe een sabbatical waarvan niemand weet hoe lang deze zal duren. Dat hij tijdens zijn periode van rust en bezinning nog  enkele keren op het podium staat met het werk van Toon Hermans en een nieuwe EP genaamd monsters of meneertjes aankondigt, komt voort uit de ongedwongenheid van die periode.

Als liedschrijver is hij momenteel dus niet meer echt actief, maar de liefde voor zingen en de stem in het algemeen blijft groot. Siebe is daarom tegenwoordig ook te benaderen voor opdrachten als stemacteur, voor commercials, spoken word, luisterboeken of audiotours. Meer daarover op de pagina Stemacteur.

20160414-373-EXP7-INTERNETFILE